Krajská kampaň zahájena

Lepší Pardubický kraj. Právě s tímto heslem vstupuje hnutí ANO 2011 do kampaně pro podzimní krajské volby. Cílem hnutí je v nich přesvědčivě zvítězit a v krajské vládě prosazovat jednotlivé body svého ambiciózního programu. Ten je postaven na progresivní investiční krajské politice s využitím zcela nových možností jejího financování.

Lídrem krajské kandidátky a kandidátem hnutí ANO 2011 na post hejtmana je pardubický poslanec Martin Kolovratník, který patří k nejaktivnějším členům dvousetčlenného sboru. Druhým na kandidátce je místostarosta Poličky Pavel Štefka, následují chrudimský starosta František Pilný, starosta Žamberka Oldřich Jedličky a pardubický zastupitel Robert Klčo.

 „Celostátní kampaň zahájil ve čtvrtek náš předseda Andrej Babiš, který se rozhodl využít možností moderní techniky a se všemi kandidáty na hejtmany se spojil online. Hned den na to zahajujeme krajskou kampaň na pardubické třídě Míru. Přijeli jsme sem na kolech, která jsou typická pro náš kraj, jedeme tak vstříc všem voličům,“ říká Martin Kolovratník ke startu kampaně.

 Charismatický kandidát na hejtmana je připraven se v případě takového úspěchu vzdát poslaneckého mandátu ve prospěch práce na hejtmanství. „Jsem rád, že Martin jde do voleb plný elánu, je z něj cítit velká odhodlanost využít i získaných zkušeností z parlamentu v práci pro lepší Pardubický kraj,“ prohlašuje předseda krajské organizace hnutí ANO 2011 Jan Procházka.

Krajská samospráva musí podle Hnutí ANO rozvíjet své území zcela novým způsobem. „Předchozí krajské vlády v některých případech odvedly solidní práci, nedostatky jsou však vidět na každém kroku. Nemocnice jsou sice finančně stabilní, ale jejich vybavení je na nízké úrovni a jsou zatíženy spornými kauzami. Síť středních škol pracuje na základě starých zvyků a systém výuky zatím nekopíruje moderní trendy 21. století. I přesto, že u nás najdeme opravené památky a turistické cíle, je Pardubický kraj stále popelkou mezi ostatními. Jezdí do něj málo turistů a na mapě republiky není moc vidět,“ konstatuje Martin Kolovratník.

Díky svým znalostem a širokému rozhledu, získaným každodenní prací v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky, představuje Martin Kolovratník spolu se svým odborným týmem ambiciózní program pro lepší Pardubický kraj.

 „Máme připraveno nejméně 10 miliard korun nad rámec rozpočtu Pardubického kraje na zlepšení životní úrovně našich obyvatel a prostředí pro podnikání, práci, volný čas a zdravotnictví v kraji našeho srdce. Využijeme kombinaci interních a externích zdrojů, které budeme kombinovat s novými dostupnými programy. V otázce financování chceme být pilotním a ukázkovým regionem střední Evropy,“ představuje svůj koncept, který zajistí Pardubickému kraji rozvoj, nikoliv pouze jeho údržbu.

 „Ve spolupráci s Vládou České republiky bude díky využití evropských fondů a nových institucí náš kraj moderní a úspěšný. Jsem přesvědčen, že voliči 2. a 3. října rozhodnou o změně vlády v Pardubickém kraji a dají důvěru našemu hnutí ANO,“ doplňuje na úvod Martin Kolovratník.

Kandidátka je sestavena z kvalitních odborníků, kteří prokazují svou erudici nejen v řízení řady měst a obcí. Hnutí ANO 2011 tak hlásí úplnou připravenost k převzetí krajské vlády.

Druhým mužem kandidátky je místostarosta Poličky Pavel Štefka. „Od roku 2014 jsem zastupitelem za hnutí ANO 2011 v Poličce, je mi ctí, že se od roku 2018 mohu v roli místostarosty podílet na jejím rozvoji. Jsem připraven o totéž usilovat v krajském zastupitelstvu,“ říká trenér české hokejbalové reprezentace do 20 let.

Na pozici číslo tři kandiduje chrudimský starosta František Pilný. „Vnímám tuto pozici jako velkou zodpovědnost. Celou dobu se držím hesla, že úřad je tu pro lidi, jako služba pro ně, to samé platí o úřednících a politicích. Tah na branku je to, co vyžaduji také u svých kolegů,“ vzkazuje absolvent Vysoké školy ekonomické v Praze a Masarykovy univerzity v Brně. 

Svůj krajský mandát bude obhajovat starosta Žamberka Oldřich Jedlička. „Možnost pokračovat v krajském zastupitelstvu pro mě představuje velkou výzvu a příležitost, jak prosazovat oprávněné zájmy občanů na regionální úrovni a současně možnost a jak převzít spoluzodpovědnost za rozvoj území kraje. Rád bych uplatnil a zúročil své dosavadní zkušenosti z krajské a místní samosprávy,“ tvrdí s více než dvěma metry nejvyšší muž kandidátky.

První pětku uzavírá Robert Klčo, který je předsedou představenstva Dopravního podniku města Pardubic, jenž patří k nejlépe hodnoceným v České republice. „Mám rád náš kraj a často přemýšlím, co potřebuje ke svému rozvoji a zajištění spokojeného života jeho obyvatel. Nejsem teoretik, z praxe vím, kde hledat problémy a jak pracovat na jejich odstraňování, a proto bych rád svými znalostmi a zkušenostmi přispěl k rozvoji našeho kraje. Spoléhám především na zdravý selský rozum, ctím chlapské slovo a podání ruky, prohlašuje projektant řízení technologických linek.

 

„Naše kandidátka je ohromně týmová, čiší z ní elán a pozitivní energie pro snahu pracovat pro lepší Pardubický kraj,“ doplňuje krajský předseda Jan Procházka, který je šestým členem volební sestavy.

 

 

 

Za tým kandidátů

 

Martin Kolovratník  -  lídr krajské kandidátky hnutí ANO 2011

 

Jiřina Klčová – krajská volební manažerka hnutí ANO 2011